Rolluiken van Brinkman
Wilt u graag een zonwering met inbraakwerende eigenschappen? Rolluiken zijn de oplossing. In het verleden gaven rolluiken woningen nog wel eens een sober karakter. Tegenwoordig kunt u rolluiken in alle maten, kleuren en soorten krijgen. U kunt uw rolluiken dus volledig aanpassen aan de kleuren van uw gevel en zo op een stijlvolle manier uw woning voorzien van rolluiken. Er zijn verschillende soorten rolluiken op de markt: voorzetrolluiken, inbouwrolluiken, garagerolluiken en opbouwrolluiken.
Prijzen
De prijzen voor inbouwrolluiken en voorzetrolluiken verschillen nogal. Het grootste prijsverschil zit in de plaatsingskosten. Voorzetrolluiken zou u, met enige kluservaring, zelf kunnen plaatsen. U bespaart aardig wat geld als u het zelf doet, aangezien een aannemer ongeveer €150,- vraagt. De prijzen van voorzetrolluiken worden verder bepaald door de bediening, het kleurpalet, de materialen van de lamellen en het merk. Een voorzichtige schatting van de prijzen voor voorzetrolluiken met een afmeting van 1.60 bij 1.80 meter zijn ongeveer €500,-. Bij inbouwrolluiken is het nog moeilijker om een indicatie van de prijzen te geven omdat ze ingebouwd moeten worden. Inbouwrolluiken zijn beschikbaar in allerlei verschillende kleursoorten, maten, merken en bedieningen. Elk van deze factoren heeft invloed op de prijs. De meest bepalende factor bij inbouwrolluiken is het plaatsen. Bij een bestaande woning zullen de prijzen hoger uitvallen dan bij een nieuwbouwwoning. Een belangrijke factor voor de prijs van een rolluik is of er gekozen is voor een elektrische bediening of manuele. Een rolluik met een elektrische bediening zorgt voor meer comfort maar zal duurder zijn in de aanschaf. Daarnaast speelt de materiaalsoort ook mee in de prijs. Als u kiest voor het plaatsen van een rolluik scherm dat inbraakwerend is en dus van aluminium of staal zullen de prijzen hoger liggen dan wanneer er voor kunststof gekozen wordt.
Vrijblijvende offerte aanvragen
Wilt u graag rolluiken plaatsen in uw woning? Heeft u advies nodig over welke soort rolluik op uw woning het best van toepassing is? De experts van Brinkman kunnen u in contact brengen met diverse leveranciers bij u in de buurt. Vraag verschillende offertes aan en vergelijk de prijzen. Op deze manier kunt u tot 30% besparen op uw investering!
Voorzetrolluiken
Het grote voordeel van voorzetrolluiken ten opzichte van inbouwrolluiken en opbouwrolluiken zijn dat ze heel makkelijk toepasbaar zijn op uw bestaande woning. Als een rolluik voor de ramen wordt gezet hoeft de gevel niet opengebroken te worden. Een ander groot voordeel van dit type rolluik is dat aannemers deze snel kunnen plaatsen en u er dus niet zoveel overlast van hebt. Voorzetrolluiken zijn te krijgen in verschillende kleuren. De omkasting, geleiders en onderlat zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren. Er zijn handmatige en een elektrische bedieningen voor voorzetrolluiken. Naast de verschillende soorten bedieningen voor voorzetrolluiken kan er ook worden gekozen uit meerdere typen lamellen. Deze zijn meestal gemaakt van PVC, aluminium of staal. Er bestaan verscheidene diktes, maten en kleuren waarin de lamellen worden uitgevoerd. Overige positieve eigenschappen van voorzetrolluiken zijn de privacy die het biedt, de mogelijkheid tot volledige of gedeeltelijke verduistering, inbraakwerend en de warmte- en geluidsisolatie die de lamellen bieden.
Inbouwrolluiken
Inbouwrolluiken zijn schermen van lamellen die aan de buitenzijde horizontaal tegen uw raam hangen. De rolas, die ervoor zorgt dat het rolluik naar boven of beneden gaat, wordt in de gevel geïntegreerd. De lamellen en geleiders van inbouwrolluiken worden gemaakt van aluminium of kunststof. Als u voor kunststof gaat hebben deze een zonwerende functie en kunnen uw woning dus geheel of gedeeltelijk verduisteren. De aluminium lamellen bieden u meer veiligheid tegen ongewenste bezoekers en zijn dus inbraakwerend. Een rolluik dat ingebouwd is in uw huis kan een handmatige of elektrische bediening hebben. Een groot voordeel van inbouwrolluiken is dat ze perfect geïsoleerd zijn doordat ze in de muur verwerkt zijn en er geen wind achter kan komen. Andere voordelen zijn de veelzijdigheid van het rolluik. Ze kunnen u uitstekend voorzien in de vorm van zonwering en zijn inbraakwerend. Een nadeel van inbouwrolluiken is dat u ze niet kan plaatsen zonder de gevel te beschadigen, er gaan dan ook aardig wat kosten gemoeid met het plaatsen van inbouwrolluiken.
Wij leveren producten van hoogwaardige kwaliteit tegen scherpe tarieven.
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan een vrijblijvende prijsopgave aan!
Bediening
Zowel bij inbouwrolluiken als bij voorzetrolluiken zijn er meerdere manieren om een rolluik mee in- of uit te rollen: een elektrische motor, manueel via een slingerstang of koord en zelfs een bediening die werkt op zonne-energie. Als u kiest voor een elektrische bediening heeft u de mogelijkheid om het systeem helemaal te automatiseren. Ook kunt u kiezen voor een schakelklok zodat u een tijd in kan stellen wanneer de elektrische rolluiken automatisch omhoog of naar beneden rollen. Sommige aanbieders van rolluiken hebben zelf een automatische oplossing bedacht waarin u draadloos met het systeem kan communiceren. U krijgt dan een geluid- of lichtsignaal wanneer de rolluiken goed afgesloten zijn. Een andere nieuwe technologie is het plaatsen van een intelligente temperatuursensor bij een rolluik. Deze zorgt ervoor dat de rolluiken naar beneden gaan als het te koud wordt en de warmte binnen moet blijven. Als het echter te warm wordt, bijvoorbeeld in de zomer, gaan ze ook naar beneden alleen dan om de warmte buiten te houden. Met dit vernuftige systeem kunt u dus heel wat geld besparen op uw stookkosten. De prijzen van deze systemen liggen wel hoger dan de prijzen van eenvoudigere bedieningssystemen.