Opbouwrolluiken

Wanneer u overweegt rolluiken te kopen, dan zult u een keuze moeten maken uit de methode van installatie. Er bestaan opbouwrolluiken, voorzetrolluiken en inbouwrolluiken. Welke installatiemethode het meest geschikt is voor u, is onder andere afhankelijk van de mogelijkheden van uw pand. Zo is het bij monumentale panden meestal niet mogelijk om opbouw- of voorzetrolluiken te plaatsen, omdat bijvoorbeeld opbouwrolluiken tegen een kozijn, gevel of tussen twee muren worden gemonteerd. Op deze pagina vindt u meer informatie over de voordelen van opbouwrolluiken, een inzicht in de prijzen en de verschillende mogelijkheden. Hebt u na het lezen van de informatie nog meer vragen, of behoefte aan een prijsindicatie naar aanleiding van uw wensen? Vul vandaag nog het contactformulier in en wij helpen u zo spoedig mogelijk!

Opbouwrolluiken

Voordelen van opbouwrolluiken

Rolluiken, en dan met name inbouw- en opbouwrolluiken brengen verschillende voordelen met zich mee. Eén van de grootste voordelen, naast zonwering, is dat luiken verduisterend werken. Zelfs op de meest zonnige dagen zal uw slaapkamer heerlijk donker zijn. Ideaal voor gezinnen met kinderen. Andere voordeel van opbouwrolluiken zijn de verbeterde privacy en de verminderde kans op een gelegenheidsinbraak. Wanneer u kiest voor het (laten) plaatsen van rolluiken met een Politiekeurmerk Veilig Wonen dan kan deze kans zelfs met vijftig procent verminderd worden. Een laatste voordeel is dat opbouw- en voorzetrolluiken de stookkosten jaarlijks met 10 procent kunnen verlagen. Dit komt doordat het luik een extra laag vormt tegen warmteverlies.

Diverse soorten

Er zijn diverse opbouwrolluiken op de markt verkrijgbaar. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor rolluiken met een handmatige of elektrische bediening. De prijzen voor deze laatste variant zijn een stuk hoger dan die voor een handmatige bediening. De voordelen van een elektrische besturing wegen echter wel op tegen de prijs. Zo kunt u zelfs met behulp van sensoren het af- en oprollen volledig automatiseren en op afstand bedienen. Daarnaast is er verschil in de afmetingen van de lamellen, of kunt u kiezen voor een model waarbij u tevens het pand kunt ventileren. Tot slot bestaat er een verschil in de omkasting waar u voor kiest. Er bestaan zowel afgeschuinde als afgeronde kasten.

Afgeschuinde kasten

De omkasting van opbouw- en voorzetrolluiken zorgt ervoor dat de luiken beschermd worden tegen weer en wind wanneer ze opgerold zijn. Kasten kan men in diverse kleuren aanleveren en kan zelfs qua design bij de rest van uw woning worden aangepast.

Afgeronde kasten

Afgeronde kasten werken op dezelfde manier als afgeschuinde omkastingen. Het verschil zit hem in het visuele aspect. Ronde omkastingen lijken optisch kleiner, waardoor deze bij veel van onze klanten de voorkeur hebben. Een ronde omkasting moet echter wel bij de rest van het pand passen. Wij helpen u desgewenst graag met het maken van een keuze.

Wij leveren topkwaliteit producten tegen aantrekkelijke prijzen!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan een vrijblijvende prijsopgave aan.

Plaatsen

Evenals bij voorzetrolluiken, is het mogelijk om opbouwrolluiken zelf te plaatsen. U dient hiervoor wel over enige handigheid te beschikken. Het plaatsen van een rolluik dient namelijk zeer exact te gebeuren. Het belangrijkste bij het installeren is dat u de opbouwrolluiken waterpas plaatst, en met genoeg afstand van het raam. Zo voorkomt u onnodige beschadigingen of problemen met de ventilatie. Bent u begonnen met het plaatsen van de opbouwrolluiken, maar ondervindt u onvoorziene moeilijkheden? Schakel dan alsnog een professional in. Deze kan met behulp van de juiste gereedschappen en technieken uw luiken snel op de juiste wijze installeren.

Prijzen

De prijzen voor rolluiken variëren aanzienlijk. Afhankelijk van de keus voor onder meer het type kast, de kastkleur, bediening, zijgeleiders en extra opties zoals een vaste vensterbank kan de prijs voor een rolluik van één vierkante meter liggen tussen de 100 en 500 euro. Wanneer u een beperkt budget heeft, raden wij aan te kiezen voor voorzetrolluiken met een handmatige bediening. Is een iets hogere prijs geen probleem voor u? Dan kunt u het beste een keuze maken tussen opbouw- en inbouwrolluiken. Inbouwrolluiken hebben de beste mate van inbraakwering en isolering. Het moet echter bouwtechnisch mogelijk zijn om uw pand van inbouwrolluiken te voorzien. Wilt u meer weten over de verschillen in prijzen tussen opbouwrolluiken en voorzetrolluiken? Hebt u behoefte aan een indicatie van de prijs? Vraag vandaag nog via het contactformulier een vrijblijvende offerte aan.

Offerte aanvragen

Via onze website is het mogelijk om geheel gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen van één of meerdere leveranciers uit uw regio. Deze offertes voor opbouw-, inbouw- of voorzetrolluiken kunt u met elkaar vergelijken op basis van prijzen en aanbiedingen. De prijs per leverancier voor hetzelfde product kan verschillen, u kunt dan ook tot wel 25 procent besparen op de uiteindelijke investering. Hebt u vragen over de voordelen van luiken als zonwering? Wilt u weten wat het verschil is tussen opbouwrolluiken en voorzetrolluiken? Wij voorzien u graag van de gewenste informatie over prijs en kwaliteit. Wij helpen u met alle plezier!

Opbouwrolluiken prijzen