Inbouwrolluiken

Rolluiken zijn tegenwoordig de meest gebruikte vorm van zonwering in Nederland. Dit komt doordat zowel voorzet-, als opbouw– en inbouwrolluiken vele voordelen kennen. Inbouwrolluiken zijn het best geschikt in nieuwbouw panden. Dit komt doordat het plaatsen van de luiken enige verbouwing vergt. Bij het plaatsen wordt namelijk de kast in de gevel geplaatst, en daarna weggewerkt achter een laag stenen. Kiest u ervoor om inbouwrolluiken te plaatsen in een bestaand pand? Dan dient u wel achteraf de isolatie van de woning te optimaliseren. Deze wordt verbroken door de installatie van een inbouwrolluik. Op deze pagina vindt u meer informatie over het isoleren en plaatsen van rolluiken en de bijbehorende prijzen. Hebt u behoefte aan een exacte indicatie van de prijs voor een rolluik? Vul dan ons contactformulier in. Wij helpen u graag verder.

Inbouwrolluiken prijzen

Voordelen van inbouwrolluiken

Inbouwrolluiken maken tegenwoordig altijd deel uit van het aanbod van rolluiken experts. Dit komt doordat rolluiken, en dan zeker inbouwrolluiken vele voordelen kennen. Eén van de grootste voordelen is dat een rolluik niet alleen de zon weert, maar ook geluidsoverlast beperkt. Daarnaast hebben luiken nog vele andere voordelen. Denk hierbij aan de verduisterende werking, de verbetering van de privacy en een verminderde kans op inbraak. Inbouwrolluiken vormen een zeer grote barrrière voor inbrekers en kunnen de kans op inbraak dan ook met vijftig procent verlagen. Luiken zijn bovendien makkelijk schoon te houden en vragen weinig onderhoud. Sinds kort maken een aantal fabrikanten ook luiken die tevens geschikt zijn als insectenwering. Dit betekent dat u met een rolluik als zonwering ook het pand kunt ventileren.

Uw rolluiken isoleren

Zoals gezegd zullen inbouwrolluiken waarschijnlijk de isolatie van uw pand doorbreken. Dit komt doordat monteurs deze in de gevel plaatsen. De ruimte die hierdoor ontstaan is zeer groot, en zal daarom de isolatiewaarde niet ten goede komen. Om dit te voorkomen is het mogelijk om een rolluik te isoleren. Dit isoleren gebeurt met polystyreen (piepschuim). Het materiaal is gemakkelijk te plaatsen en heeft weinig gewicht. Specialisten kunnen het isolatiemateriaal in elke gewenste afmeting maken. De prijs hiervoor varieert tussen de 5 en 11 euro per strekkende meter. Wilt u weten hoe u het beste uw rolluik kunt isoleren? Wilt u weten of onze vakmannen ook een isolatieproduct voor u kunnen maken? Stel uw vraag via het contactformulier.

Wij leveren producten van hoogwaardige kwaliteit tegen scherpe tarieven.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan een vrijblijvende prijsopgave aan!

Prijzen

De prijzen voor elke vorm van zonbescherming zijn afhankelijk van meerdere factoren. De belangrijkste hiervan is de afmeting, maar de prijs wordt mede bepaald door de gekozen bedieningsvorm en de extra accessoires. Inbouwrolluiken zijn één van de duurdere vormen van zonbescherming. De prijzen hiervoor komen minimaal rond de 300 euro per vierkante meter te liggen. Deze kosten kunt u op de lange termijn terugverdienen, wanneer u ervoor kiest om de muur mee te isoleren. Door de besparing op de stookkosten, de hoge kwaliteit en het mooie vooraanzicht zijn de prijzen voor deze zonwering wel te verantwoorden. Wij helpen u graag met een overzicht van de prijzen voor verschillende opties bij de luiken, of sturen u een exacte indicatie van de prijs op basis van uw wensen.

Offerte aanvragen

Elke leverancier uit ons netwerk kan inbouwrolluiken op maat maken. Dit betekent dat het altijd mogelijk is uw eisen precies uit te werken. Om de prijs enigszins te beperken kunt u beter kiezen voor een standaard model en afmeting. Hebt u vragen over de mogelijkheden van het op maat maken van de zonwering? Wilt u graag meer informatie over de verschillen tussen de diverse soorten rolluiken of de voordelen van één bepaalde soort? Wij beantwoorden uw hulpvraag met alle plezier, of laten onze leveranciers een offerte voor u maken. U kunt deze zelf geheel vrijblijvend vergelijken op basis van prijzen en aanbiedingen. Wij zijn u graag van dienst!