Branddeuren van Online Rolluiken

Heeft u een branddeur op maat nodig in uw bedrijf zodat u een veilige vluchtroute voor uw personeel kunt creëren? Branddeuren zijn deuren die het vuur tegenhouden zodat de brand niet doorslaat. Er bestaan veel soorten branddeuren. Deze onderscheiden zich door de mate van brandweerstand. In een keuringsattest wordt een deur en het kozijn volgens de Europese EN-1634-1 methode getest. Als deze de proef doorstaat krijgt het een weerstand tegen branddoorslag stempel van 30 of 60 minuten. Er zijn ook deuren die langer brandwerend zijn. Wilt u graag dat wij een branddeur voor u op maat maken? De experts van Online Rolluik adviseren u graag over de mogelijkheden.

Branddeuren prijzen

Wetgeving

De overheid heeft wetgeving opgesteld in de vorm van het Bouwbesluit om de veiligheid en het welzijn van de medewerkers van een bedrijf te kunnen waarborgen. Er bestaan in Nederland twee normen; de oude NEN-6069 norm en de nieuwe Europese norm: EN-1634-1. Volgens de Europese wetgeving mag in Nederland 1 instantie branddeuren testen op veiligheid. Efectis Nederland B.V. mag na een geslaagde test een certificaat afgeven. Als de brandweerstand van een branddeur 30 minuten bedraagt krijgt het een RF-30 waarde.

Afmetingen en prijzen

De afmetingen van een branddeur mogen niet een groter oppervlak hebben dan 2.58m2. De afmetingen van een branddeur mogen niet vergroot worden als er tijdens de 30 minuten test een resultaat van minder dan 36 minuten uitkomt. Bij een 60-minuten-test mogen de afmetingen vergroot worden indien er 68 minuten of meer behaald is. Bij deze tests voor een branddeur (draaideur) is de 15%-15%-20% regel van toepassing. Dit houdt in dat de branddraaideur maximaal 15% in breedte en 15% in hoogte vergroot mogen zijn. Het deurbladoppervlak mag maximaal 20% vergroot zijn. Een schuifdeur mag voor 50% geëxtrapoleerd zijn. De prijzen van branddeuren hangen van verschillende factoren af. De maat van de branddeur, de materialen die gebruikt worden, of er alleen een branddeur of ook een kozijn nodig is en de mate van afwerking zijn belangrijk voor de prijzen. Natuurlijk is de mate van brandwerendheid ook een factor. De gemiddelde branddeuren met RF-30 zonder kozijn beginnen bij ongeveer €100,-. Met kozijn liggen de prijzen van een branddeur rond de €400,- Voor de branddeur met RF-60 starten de prijzen bij de €250,- en wordt er ongeveer €700,- betaald voor een branddeur met kozijn. Wij kunnen voor u branddeuren op maat maken tegen een scherpe prijs. Vul uw gewenste afmetingen dan in op het contactformulier.

Wij leveren producten van hoogwaardige kwaliteit tegen scherpe tarieven.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan een vrijblijvende prijsopgave aan!

Plaatsen

Bij het plaatsen van branddeuren zijn ook regels uit de wetgeving van toepassing. Er wordt na het plaatsen van een brandschuifdeur geen aanpassing meer gedaan aan een branddeur. Een brandschuifdeur staat standaard open en is meestal in de muur weggewerkt. Door een kleefmagneet wordt deze opengehouden en zal deze loslaten als er brand is. Naast het plaatsen van een brandschuifdeur wordt er ook een aanslagprofiel geplaatst. In een brandschuifdeur zit vaak ook een brandwerende loopdeur om mensen van de ene kant een toegang te bieden tot de andere kant nadat de brand gestart is. Als er aanpassingen aan de deur worden gedaan door iemand die hier niet kundig voor is wordt het testrapport dat voor de branddeur is afgegeven ongeldig. Alleen gespecialiseerde bedrijven mogen veranderingen doen aan branddeuren.

Vrijblijvende offerte

Wilt u ook een branddeur laten plaatsen die aan alle regels van wetgeving voldoet en waar u uw personeel en uw bedrijf mee beschermd? De leveranciers van Online Rolluik plaatsen branddeuren op maat die voldoen aan de laatste normen van de internationale wetgeving. Neem vrijblijvend en kosteloos contact met ons op en vraag offertes aan om prijzen te vergelijken van onze leveranciers!